SVENSKA ENGLISH
 

SEMINARIUM
övergången till IFRS 16 och tips inför kvartalsrapporteringen

 

OM SEMINARIET

Har du jobbat med övergången till IFRS 16 och är intresserad av att lyssna till våra erfarenheter från de implementationer vi genomfört? Vi hoppas och tror att vi har en del matnyttigt att berätta om samt gärna lyssna till erfarenheter från deltagare. De flesta av våra kunder har valt den modifierade metoden för övergång med eget kapital-effekt, men några har också valt full retroaktiv metod. Vi vet att många valt den modifierade metoden där nuvärdet av framtida betalningar tagits upp som tillgång och samma belopp som skuld.

 

Agenda

  • Beskrivningar av övergången till IFRS 16 i de bokslutskommunikér som släppts hittills

  • Exempel på hur IFRS 16-effekter kan komma rapporteras i Q1 och årsredovisningen 2019

  • Erfarenheter avseende förlängningar av kontrakt enligt IFRS 16 "rimligt säker"

  • Demo av Tiego Lease Engine (TLE)

Tiego har med utgångspunkt i djup kunskap om koncernredovisning och IFRS-regelverket utvecklat ett leasingsystem som uppfyller alla krav i K3 och IFRS. Vårt leasingprogram är en nyckelfärdig molnlösning och hanterar såväl olika betalningsstrukturer som förändrade omständigheter. Flexibilitet finns att integrera mot avtalsdatabaser, redovisnings- och olika koncernredovisningsprogram. För de som valt övergång med en Excel-lösning och nu funderar på en systemlösning tror vi att vi har ett intressant erbjudande!

RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR

Om en kurs inte samlar tillräckligt med deltagare, förbehåller vi oss rätten att inställa kursen. Därtill reserverar vi oss för förändringar beträffande lärare, lokal, tider, litteratur, kostnader, tryckfel, etc, då utbildningsprogrammet ställs samman långt före kursstart. 

 
tla_package.png
 

Ordinarie pris  Kostnadsfritt

Ort Malmö (Rest Kungliga Posten, Posthusplatsen 4)

Tid 15.00 - 16.30

Datum 30 januari